Kezdőlap » Modern lakás

Inspiráció a modern lakásért

Rendezés 
Gyártó   

Total 23 100 Ft

új


 

Total 3 500 Ft 

Total 3 500 Ft 

Total 3 500 Ft 

Total 3 500 Ft

akció
újA színek nem csak a kedvünkre vannak hatással

A színek nagy részt képeznek az életünkben, akár tudatban vagyunk ezzel vagy sem. Körbe vagyunk véve velük, befolyásolhatják a kedvünket, a viselkedésünket és néha hatással vannak az életünkre is. A színekkel kacsolatos érzéseink gyakran mélyek, és a saját tapasztalatainkban és a kultúránkban gyökereznek. Mindenesetre a színek a színek valóban hatással lehetnek az emberre. Ha azt akarja elérni az eneriőrben, hogy kényelmesen érezze magát benne, ezt egyszerűen elérheti színes dekorációk segítségével, például a mi vászonképeinkkel.

A színek és a történelem

1666-ban Sir Isaac Newton, angol tudós, felfedezte, hogy a fehér fény a prizmán keresztül áthaladva a színspektrum különböző színeire bomlik szét. Megfigyelte azt is, hogy minden színnek megvan a konkrét hullámhossza, és egy szín már nem osztható szét a többi színre.

A színek pschológiája

Gondolkozott már azon, hogy a színeknek miért van olyan jelentős hatása az életünkre? Valójában hogyan is hat az elménkre és a testünkre? Valószínűleg hallott már a színek meleg és hideg árnyalatokra való megosztásáról. A színspektrum piros részén található árnyalatokat meleg színeknek nevezzük. Ide tartozik a piros, narancssárga és sárga. Ezek a színek feltölthetnek bennüket melegséggel és kényelemérzettel, vagy olyan érzelmeket hozhatnak ki belőlünk, mint a harag vagy ellenségeskedés. A meleg színekkel ellentétben vannak a hideg színek, amelyeket gyakran a béke árnyalataiként jellemeznek, de könnyen szomorúságot vagy közömbösséget okozhatnak az emberben. Az ilyen színek közé tartozik a kék, zöld és lila.

Színek és a Feng Shui

A Feng Shui-ban minden színt az öt elem egyike kifejezésének tekintik: tűz, föld, fém, víz és fa. Az öt elem mindegyike az otthona egy adott területét "irányítja". A tűz színei- piros, narancssárga, lila, rózsaszín, sárga - a szenvedélyt és az erős energiát jelképezik. A föld színei - világos sárga, bézs, földszínek és homokszín- elősegítik a stabilitás és a belső egyensúly megteremtését. A fém színei - fehér és szürke - a tisztaság, értelmesség és pontosság színei. A víz színei - feket és kék - békét, tisztaságot és bőséget hoznak az életébe. És a fa színei - barna és zöld - a vitalitás és a növekedés színei.

A mi képeink színek szerint

Ha ízléses kiegészítőket szeretne beépíteni az otthonába, a képeink színek szerint kiváló választás az Ön számára. Egy festett kép a falon, például a nappaliban, teljesen meg tudja változtatni a szoba hangulatát és képes csodálatosan kiegészíteni azt. Legyen azonban óvatos a színek kiválasztásakor. Hatásuk jelentős és intenzív lehet.

OTUwZ